kngf_beeld16-1250x938-def.jpg
30 januari 2023

FAQ

Vragen en antwoorden over het Individueel Register (KRF NL) van het KNGF.

Wat is het doel van het Individueel Register KRF NL?

Het Individueel Register heeft als doel dat iedere fysiotherapeut zich continue professioneel blijft ontwikkelen. En met een register maak je de professionele ontwikkeling zichtbaar.

Waar kan ik de gegevens over mijn registratie in KRF NL vinden en wijzigen?

Je KRF NL dossier staat in het registersysteem PE-online. Je vindt en beheert er alles over jouw registratie. Heb je al een account in PE-online? Dan log je hier in. 

Voor 1 april 2023 was ik al geregistreerd in KRF NL, maar ik heb nog geen account in PE-online. Hoe krijg ik toegang tot PE-online?

De gegevens over jouw registratie zijn begin april verhuisd naar het nieuwe systeem PE-online. Je account is al bekend in PE-online, alleen moet je het zelf nog activeren en een wachtwoord instellen. Hiervoor heb je begin april een mail ontvangen met activatielink. In een video leggen we uit je je account kunt activeren. Bekijk de video >

Hoe kan ik mij registreren in KRF NL? 

Dit doe je via PE-online. PE-online is het registersysteem waarin je jouw KRF NL registratie beheert. Je kan hier onder andere (her)registeren, je puntenoverzicht bekijken en activiteiten toevoegen.  

Met jouw BIG-nummer maak je hier een account aan in PE-online. Daarna kan je je registreren. In een video leggen we uit het aanmaken van een account in PE-online in zijn werk gaat. Bekijk de video >

Heb je al een account? Dan log je hier in. 

Wat is mijn gebruikersnaam in PE-online?

Je gebruikersnaam is je BIG-nummer met daarvoor 'BIG-'. Dus bijvoorbeeld: BIG-1234567

Hoe meld ik mij aan voor een deel- en/of aantekeningenregister? 

Dit doe je gemakkelijk via PE-online. Ga naar Mijn Dossier en klik op ‘periode inzien’ bij je lopende registratieperiode. Ga helemaal naar beneden en klik onderaan de pagina op ‘Aanvraag deel/aantekeningenregister’. 

Waar kan ik mijn behaalde punten zien?

Je behaalde punten kan je inzien in PE-online. Ga naar Mijn Dossier, en klik op ‘periode inzien’ bij je lopende registratieperiode.

Hoe werkt het puntenoverzicht?

In je puntenoverzicht in PE-online zie je je puntenstatus voor het register Algemeen Fysiotherapeut en de eventuele deel- en/of aantekeningen registers waarin je geregistreerd bent. Per register zie je het totaal aantal te behalen punten en hoeveel punten je al hebt behaald. Als het stoplichtje op groen staat, heb je aan de minimale punteneis van het betreffende register voldaan.

Het kan zijn dat jouw puntenoverzicht in PE-online niet helemaal correct wordt weergegeven. Door de migratie naar PE-online zijn mogelijk sommige activiteiten/scholingen niet juist overgenomen. Wij streven ernaar om dit binnen twee maanden op te lossen. 

Waar zie ik mijn puntenoverzicht van de vorige registratieperiode?

Je behaalde punten kan je inzien in PE-online. Ga naar Mijn Dossier, en klik op ‘Totaaloverzicht activiteiten (alle jaren)’.

Waarom ziet de punteneis er in PE-online hoger uit dan in het KRF NL beleid?

Als je bent geregistreerd in deel- en/of aantekeningenregisters lijkt de minimale punteneis in PE-online misschien hoger dan wat in het KRF NL beleid staat, maar dat is niet zo.

In PE-online is het niet mogelijk de minimale punteneis in PE-online voor het register Algemeen Fysiotherapeut (AF) te verlagen als je ook staat ingeschreven in deel- of aantekeningenregisters. De optelsom van je punteneis in het register AF en je deel- of aantekeningenregister is daardoor hoger dan wat in het KRF NL beleid staat. PE-online corrigeert dit door jou automatisch het juiste aantal ‘verreken-punten’ toe te kennen in het vakinhoudelijke deel van het register AF.

Hoe vraag ik punten aan?

Als je een geaccrediteerde scholing hebt gevolgd dan zorgt de scholingsaanbieder dat je punten worden bijgeschreven in KRF NL. Ook voor ALVs, intervisie, IOF, peer review, kennisnetwerken, refereergroepen en stagebegeleiding worden de punten centraal toegekend en hoef je zelf niets te aan te vragen. Punten voor overige activiteiten vraag je zelf aan in PE-online via de pagina Activiteit toevoegen.  

Hoe kan ik mijn Master opleiding toevoegen?

Op dit moment is de mogelijkheid nog niet ingebouwd in ons nieuwe administratiesysteem PE-online om punten aan te vragen voor deelname aan een masteropleiding. Binnenkort is dit wel mogelijk. Je kunt deze punten dan uiteraard alsnog aanvragen met terugwerkende kracht.

 

Er ontbreekt een scholingsactiviteit in mijn puntenoverzicht. Wat kan ik doen?

Als een geaccrediteerde scholingsactiviteit ontbreekt, neem je contact op met de scholingsaanbieder, organisator of coördinator. Dit geldt ook voor IOF, intervisie, peer review, kennisnetwerken, refereergroepen en stagebegeleiding. Ontbreekt er een scholingsactiviteit die niet vooraf is geaccrediteerd? Dan kan je die zelf uploaden via de optie Activiteit Toevoegen in PE-online.

Het lukt mij niet om voor 31 december 2024 voldoende punten te halen. Wat kan ik doen?

Je kunt vanaf juni 2024 een dispensatieverzoek indienen. Dit is ruim op tijd voor de herregistratie. Eerder is het dispensatieportaal nog niet beschikbaar, en kunnen wij je verzoek nog niet in behandeling nemen.

Waar kan ik mijn opleidingen terugvinden?

Je vindt je opleidingen op twee plekken terug:

  • Opleidingen die je hebt doorgegeven om toegang te krijgen tot een register staan in je aanmeldformulier voor het betreffende register. Deze vind je in Mijn Dossier, onder het kopje ‘Aanmelden registratie KRF NL’ (druk op: Dossier goedgekeurd).
  • Opleidingen die je tijdens je registratie hebt gevolgd en hebt ingediend voor puntentoekenning staan in je Puntenoverzicht. Deze vind je in Mijn Dossier, onder je huidige registratieperiode (druk op: periode inzien).

Waar vind ik mijn facturen?

Facturen zie je in PE-online op de pagina Betalingen.

Wanneer ontvang ik mijn factuur?

De jaarfacturatie voor 2023 is vertraagd door de overgang naar PE-online en wordt in mei verstuurd. De jaarfacturatie voor 2024 wordt zoals gebruikelijk in januari/februari verstuurd.

Als je je gedurende het jaar registreert in KRF NL of voor een deel- of aantekeningenregister, dan krijg je aan het begin van de volgende maand je factuur voor het restant van het registratiejaar (naar rato).

Kan de factuur naar mijn werkgever gestuurd worden?

De factuur wordt naar het factuuradres gestuurd zoals je dit hebt opgegeven in PE-online.

Waar staan mijn lidmaatschappen?

Je KRF NL registratie en je KNGF-lidmaatschap zijn twee verschillende dingen. Jouw KRF NL registratie beheer je in PE-online. Je KNGF-lidmaatschap kan je terugvinden via MijnKNGF.

Moet ik mijn gegevens in PE-online en mijnKNGF bijhouden?

Dat hangt af van jouw persoonlijke situatie. Als je een KRF NL registratie en een KNGF-lidmaatschap hebt, dan gebruik je PE-online voor je registratie en MijnKNGF voor je lidmaatschap. Als je alleen KNGF lid bent, dan gebruik je dus alleen mijnKNGF. En als je alleen KRF NL geregistreerd bent dan gebruik je alleen PE-online.

Hoe pas ik mijn werkadres aan?

Wijzigingen in je werkadres(sen) voer je door in het Vektis register. De volgende dag is dit automatisch ook bekend in het KRF NL register.  

Hoe kan ik mijn KRF NL registratie opzeggen?

Je registratie in KRF NL kun je per kalenderjaar beëindigen. Houd rekening met een opzegtermijn van een maand. Dit kan per e-mail via [email protected]. Vermeld hierbij duidelijk je naam, BIG-nummer en reden van opzeggen.  

Wat zijn de consequenties wanneer ik overstap van de KRF NL-regeling naar de SKF-regeling?

Wanneer je in de KRF NL regeling staat geregistreerd, betekent dat dat je daarin kunt blijven tot de herregistratie datum, te weten tot 31 december 2024.
In verband met de door het College KRF NL genomen Covid-19 maatregel, zijn 96 punten voldoende voor je herregistratie. Tevens is het bij de KRF NL-regeling mogelijk na herregistratie 10 punten overschot mee te nemen naar een volgende registratie.
Wanneer je overstapt naar de SKF-regeling, kun je geen punten meenemen en start je registratie op het moment van registratie in de SKF-regeling op 0. Je start dan een nieuwe periode van vijf jaar.

Ik heb mij uitgeschreven uit KRF NL. Ben ik nog vindbaar op defysiotherapeut.com?

Fysiotherapeuten die ingeschreven staan in KRF NL zijn voor patiënten en verwijzers vindbaar op de website defysiotherapeut.com. Bij uitschrijving uit KRF NL komt dit automatisch te vervallen.