zorgzoeker.png
01 maart 2023

Zorgzoeker DigiH

Patiënten, mantelzorgers, verwijzende huisartsen en medisch specialisten kunnen vanaf 2023 de juiste fysiotherapeut vinden in DigiH.

Deze nieuwe digitale zorgzoeker toont direct de expertise van eerstelijns zorgverleners. Het KNGF is met DigiH een samenwerking aangegaan. Alle geregistreerde fysiotherapeuten zijn vanaf maart 2023 nu ook vindbaar op DigiH.nl en op de consumentenwebsite defysiotherapeut.com met de basisgegevens als naam, registraties en werkadres.
 
Uitbreiden profiel met persoonlijk portfolio
De geregistreerde fysiotherapeuten hebben de mogelijkheid om nog beter vindbaar zijn voor patiënten en verwijzers, dan is er de mogelijkheid om het profiel uit te breiden met een persoonlijk portfolio.


Mogelijkheid uitbreiden DigiH account
Wil de registreerde fysiotherapeut niet alleen zichtbaar en vindbaar zijn via DigiH, maar ook verwijsbaar worden vanuit de EPD’s van ziekenhuizen en huisartsen, dan kun je via DigiH+ je abonnement uitbreiden. Als KRF NL geregistreerde betaal je  hiervoor slechts € 40 per jaar. KNGF ziet met haar deelname in DigiH erop toe dat dit bedrag in de toekomst niet verhoogd zal worden anders dan prijs-indexering vanaf 2025. KNGF deelt de ambitie van DigiH om alle eerstelijns zorgverleners te verenigen in één Zorgzoeker en Zorgverwijzer.
 
Als je vindbaar bent op de DigiH Zorgzoeker, houdt DigiH je op de hoogte als een huisartsgroep (HIS/EPD) of ziekenhuis (ZIS/EPD) bij jou in de regio gebruik gaat maken van DigiH+. De eerste ziekenhuizen en huisarts EPD's worden komende maanden aangesloten, waardoor alle verwijzingen naar eerstelijns zorgverleners volledig digitaal en voorzien van relevante informatie in je DigiH+ portfolio belanden.